Pia Pralin

Den goda annorlunda pralinen med ett syrligt yttre, smaskigt inre och god eftersmak

söndag, april 27, 2008

Nöden har ingen lag!


Lillebror ville inte sova igår trots att har var övertrött, vi var och käkade middag hos ett par vänner och jag sa till min sambo att vi skulle haft med oss vagnen så vi kunde guppa han fram och tillbaka över en tröskel.

Snabbt som ögat trollades det fram en liten rosa blommig dockvagn med en mjuk madrass som lillebror nätt och jämnt fick plats i, och så somnade han efter en stund efter att ha blivit guppad fram och tillbaka över kökströskeln. :-)

Tur att han inte kommer att komma ihåg detta när han blir stor !!! :-)


lördag, april 19, 2008

Hemlängtan!

Det är nog inte första gången i mitt liv jag har haft hemlängtan, men det var länge sen sist, men innan vi åkte hem så hade jag faktiskt hemlängtan. 30 dagar i Spanien var för långt, några dagar mindre hade varit perfekt.

När man reser med 2 små barn är allting delprojekt., speciellt när man har mängder av bagage.

Del 1 är att packa ner allt bagage och faktiskt få ner allt i resväskorna, det fick inte vi utan fick köpa en ny resväska av storlek XXL.

Del 2 är att få in allt i hyrbilen och komma iväg mot flygplatsen, trots hungrig och skrikande lillebror och en icke fungerande AC.

Del 3 är att få ut allt bagage ur bilen, få in det på flygplatsen och sen lämna tillbaka hyrbilen utan att någon endaste liten väska kommer bort.

Del 4 är att cehcka in allt bagage utan att få betala övervikt, jag har en metod som jag kan berätta om.

Del 5 är att gå igenom säkerhetskontrollen med allt man INTE kunde skicka med i bagaget och 2 trötta barn som inte vill hjälpa till.

Del 6 Ombordstigning och flygning, funkade smärtfritt utan större problem med spring i benen på storebror och ont i öronen på lillebror.

Del 7 samla in allt bagage från bagagebanden och på specialbagage bandet.och inte att förglömma, att få upp allt på bagagevagnar och komma ut i ankomsthallen.

Del 8 In med ALLT i den förbeställda taxin för resa hem, alla är helt utmattade och somnar i bilen, alla utom jag som är för trött för att kunna slappna av.

Del 9 Hemkomst, låsa upp dörren efter en månads frånvaro, lätt att ta till tårar av lättnad efter en lång resa, speciellt när svärmor har varit där med pannkakor och sylt så att vi har något att äta när vi kommer hem..

så var 30 dagar över, vi lyckades ta hem 8 resväskor och en cykelkartong utan att förlora något.
Nu återstår bara många tvättar och upppackning av 98 kilo bagage.

onsdag, april 09, 2008

Hur svårt kan det vara?

Efter 1 månad har nu havregrynsgröten blivit riktigt god, så där krämig som den skall vara, tyvärr har vi aldrig fått dem att salta den, men det är ju bara en petitess. Efter att gröten har varit torr som fnöske, eller simmig som tunn soppa, så ritades det en idiotsäker beskrivning på spanska, och det hjälpte, nu har sista gästen åkt hem och den spanske kocken kan pusta ut, ett helt år tills nästa gång!


Saludos!

söndag, april 06, 2008

Uttryck!

När man bor så nära inpå varandra som vi gör här på Mallorca.. träffas varje dag, dagarna i ända så blir det en liten speciell stämning, och det blir nya uttryck och kommentarer som blir ett signum för bara oss.

En av våra cykelguider som tyckte att det var för mycket tjat om dåligt väder kom på vad vi skulle säga till kunderna.

"Regn är bara flytande solsken"

Min bror som har brottats med hotelldirektören i simpla problem som tex hur man gör havregrynsgröt eller varför inte vi kan få sätta på rautern och få tillgång till internet m.m. har kommit på ett utryck när något är dåligt!

"Det är ju fantastiskt uruselt"

Vi diskutterade igår vad vi skulle ha för cykeldräkter, jag tyckte att vi skulle ha "fånge randiga" dräkter i svart och vitt.... Cykelguiderna såg alldeles chockade ut, och kommentaren som kom sen var. Varför kan vi inte få gul, svart randiga dräkter som det står "En svensk tiger" på.. jag tyckte att det var en utmärkt idé.

onsdag, april 02, 2008

Mysteriet om de nattliga explosionerna!

Tänk er en vanlig gata, hämtat ur en tv serie, a´la Eastenders eller Hem till byn eller någon annan av samma kaliber. Så fungerar det i San Baulo, vi kanten av Medelhavet. Här finns det ett par hotell, en restaurang, ett bageri 2 st affärer och i stort sett inget mer. Därför blev jag ganska förvånad när jag första kvällen hörde en kraftig explosion, så att rutorna skakade.

Kvällen efter var det likadant, men då hörde jag att bruset innan smällen, det var en raket.

var och varannan kväll kom dessa explosioner, ganska sent... men ingen visste var de kom ifrån..

Men några av våra gäster kom på var det var...

Restaurangägaren vid namn Paco, brukar bli ganska bladig på kvällarna när han har smuttat för mycket på Sangrian, så när det är fotbollsmatch och hans lag vinner, så går han ut på gatan, tar med en 1 meters raket, håller den i handen och tänder den med cigarren... totalt livsfarligt....

Men nu vet vi.... när Sevilla, Barcelona och real mallorca spelar i fotboll och vinner, då skjuter Paco Raketer på nätterna. :-)