Pia Pralin

Den goda annorlunda pralinen med ett syrligt yttre, smaskigt inre och god eftersmak

onsdag, juli 09, 2008

Hur får man rätt?

i februari kom ett inbetalningskort från Vägverket på ett nytt skattebeslut för en bil som företaget har, räkningen betalades 1 dag för sent, men sen var det ingenting mer med det. igår kom ett brev från Kronofogden med en betalningsuppmaning på 100:- (+ avgift på 600:-)

Enligt vägverket har det gått ut en förseningsavgift på 100:- som de sen har skickat 2 påminnelser på innan det gick till Kronofogden.

Jag kan förstå att många som har kontakt med Kronofogden skyller ifrån sig, men vi har faktiskt aldrig fått en räkning på 100:- och definitivt inte 2 påminnelser.

Eftersom det inte är varken kronofogden eller Vägverket som man pratar med så måste man ringa till Skatteverket för att få en rättelse, hur lång tid tar detta??

Vad händer om de anser att vi skulle förutsatt att vi skulle få en påminnelse avgift etc etc, och får en prick?

Jag fick ju för 2 år sedan krav på en annons som någon med samma namn hade köpt, och det var ett helsike innan de tog bort den.

Jag börjar tvivla på att Kronofogden alltid vet vad de skickar ut, vi har ett fall i företaget med brev som har blivit eftersända gång på gång trots att det helt klart är rätt adress, sinkat tid och sen tar det ett helsike att ställa allt till rätta igen.

Finns det ingen instans över kronofogden där man faktiskt kan ifrågasätta deras verksamhet när man vet att man gjort rätt? en prick för ett företag kan ju vara förödande!