Pia Pralin

Den goda annorlunda pralinen med ett syrligt yttre, smaskigt inre och god eftersmak

torsdag, februari 09, 2006

Trådlöst nätverk!

Eftersom vi är flera i familjen som surfar, så införskaffades ett trådlöst nätverk,så jag skulle kunna surfa var som helst i lägenheten på min bärbara.. Bra tänkt.

Men.... det trådlösa nätverket är tämligen labilt, ena sekunden är signalstyrkan: Utmärkt, nästa sekund är det mycket lågt för att sen inte bli tillgängligt alls... helst när man har skrivit 25 rader i bloggen utan att spara...

Det jag funderar på är vad som är högst på listan, dvs bäst mottagning

Utmärkt eller mycket starkt

Mycket starkt
Starkt
Utmärkt
Bra
Lågt
Mycket lågt
Ingen alls

eller kan det vara

Utmärkt
Mycket starkt
Starkt
Bra
Lågt
Mycket lågt
Ingen alls

Nu är det inte så ofta jag ser utmärkt eller mycket starkt dock.. eller jo föresten om jag siter precis brevid Rautern.. men då försvinner liksom meningen med att ha ett trådlöst nätverk..

Killen jg köpte det av... log brett när jag frågade om det fanns någon extra antenn, typ eller nått (ni vet man är ju inte direkt einstein på det här med trådlösa nätverk)

Jo visst sa han den kostar 950:-...... hm.. lika mycket som hela Rautern kostade... skit också.... Funderar på att köpa en nätverkskabel på 25 meter och dra den in till köket likt förbannat...

4 Comments:

Blogger Unknown said...

Du, kolla om det finns någon inställning för störningskompensation. Vi hade också lite strul med varierande mottagning, men när vi valde bort störningskompensation så fungerar det perfekt överallt i hela huset. Vi trodde innan att funktionen var till för just att kompensera när det var dålig mottagning - men oavsett vad så fungerar det alltså bättre UTAN störningskompensation.

10 februari, 2006 08:04  
Blogger Pia-Pralin said...

Ok Åsa, det skall jag försöka med, annars var det någon annan som tipsade om att man kunde köpa en lågpris antenn på Claes Ohlsson
Vi får se.. återkommer med resultat :-)

10 februari, 2006 09:31  
Blogger Studiomannen said...

Bra frågor.

Precis som när man ska ställa in tempen på ett kylskåp. Medsols för varmare eller kallare? Bara att chansa. Typ.

10 februari, 2006 16:33  
Blogger Rex said...

Trådlöst känns ju lite intrångskänsligt, speciellt när grannar vid höststädning frågar vem som heter det & det på nätet. 25 meter kabel tack. Gärna med foliepapper runt.

10 februari, 2006 21:53  

Skicka en kommentar

<< Home