Pia Pralin

Den goda annorlunda pralinen med ett syrligt yttre, smaskigt inre och god eftersmak

fredag, februari 10, 2006

Ken och Barbie!

Äntligen kommer Ken i nytt utförande

Lite fräschare-Lite modernare-Lite mer solbränd

http://www.n24.se/dynamiskt/nyheter/did_11797699.asp

4 Comments:

Blogger Rex said...

Så lustigt, när jag läste denna artikel hade jag förväntat mig att läsa den på Glamourprinseessans blogg men du hann först.
:-)

10 februari, 2006 21:52  
Blogger Rex said...

Jag har länkat till dig på min blogg hoppas det var Ok!

10 februari, 2006 22:15  
Blogger Pia-Pralin said...

Lustigt att det nu bara är Rex och Snurre som har kommenterat detta inlägg... de kanske leker med Ken fortfarande :-)

11 februari, 2006 15:53  
Blogger Unknown said...

Vi får inte glömma det klassiska Barbie-komplexet. Pojkarns avund över att Barbie finns i många fler varianter, men miljarder olika kläder, mysiga tillbehör för livet till vardags och fest. Pojkarna har samtidigt varit hänvisade till figurer som ständigt utkämpar smärre krig hela tiden och definitivt inte vet hur man för en konversation med riktiga ord, utan får nöja sig med framstönade ljud av typen "öh" och "GRRRRR" – vilket utgör ett mindre ordförråd än vad en genomsnittlig Barbie-häst har!

Ur detta har uppstått ett komplex, Barbie-avundet, där Barbie blir en tjusig ikon på piedestal – en position som svårligen nås av actionhjältar som ålar fram i leran eller spränger fiendens helikoptrar. Barbie-avundet ger en rättmätig inre ilska då pojkarna aldrig bett om denna stereotypa symboldocka som representant för sitt kön. I action-världen äter man aldrig mat, byter aldrig kalsonger, tar aldrig ett skönt bad och har aldrig ett avspänt garden-party med grannarna. Men Ken då? Tja, han har ännu aldrig blivit pojkarnas symboldocka, i pojkarnas umgängesvärld är Ken fjollig, men i pojkarnas drömmar är Ken vägen till allt man drömmer om: ett avspänt liv med sköna bilar, beach-parties och massor av beundran från Barbie.

Fjättrad av actionhjältarnas grupptryck måste varje pojke ta klivet över till Ken för att någonsin kunna få en fungerande relation med Barbie. Det är ofta en flerårig mognadsprocedur som i slutet leder till en fantastisk känsla av befrielse, då pojken äntligen kan uttala orden med stolthet: ”Jag är Ken!”

:-)

sign ”Dr Fröjd”

12 februari, 2006 07:05  

Skicka en kommentar

<< Home