Pia Pralin

Den goda annorlunda pralinen med ett syrligt yttre, smaskigt inre och god eftersmak

söndag, januari 22, 2006

Semlor!

Idag var det semmeldags igen.. kan inte låta bli dessa underbara ursvenska bakverk.

Under inmundigandet kom det att diskutteras om att det finns så många avarter nu för tiden till orginalsemlan.

Vi kunde gemensamt komma på ett par stycken som setts ute på bagerierna!

1. Wienersemla (av Winerbrödsdeg)
2. Baileys semla (med choklad och baileys grädde)
3. Saffrans semla
4. Limesemla (med lime grädde och limebitar i mandelmassan)

men det finns säkert fler! nån som har sett någon annan semla?

Själv tycker jag att just semlan är bäst i orginal!!

2 Comments:

Blogger popsan said...

Har du missat chokladsemlan. Helt ok. Men inget slår orginalsemlan i en djup tallrik med varm mjölk. Nu fick jag nåt att tänka på under bantningen....... Får väl fixa semlor själv, det är väldigt dåligt med semlor i ....Grekland.

22 januari, 2006 21:56  
Blogger Maria said...

Limesemla låter väldigt gott, annars har jag faktiskt aldrig sett någon annan variant än den vanliga...

22 januari, 2006 23:18  

Skicka en kommentar

<< Home